بررسی جداول مراکز آمار نشان میدهد که نرخ تورم پنج قلم از خوراکیها کاهش یافته است و در این بین گروه سبزیجات با ۴.۲ درصد کاهش در صدر قرار دارند.
مرکز آمار در پایان هر ماه نرخ تورم ۱۲ قلم از خوراکیها و آشامیدنیها را اعلام میکند. بررسی جداول آماری نشان میدهد که نرخ تورم ماهیانه خوراکیهای و آشامیدنیها ۰.۴ درصد نسبت به آذرماه کاهش یافته است.
این در حالی است که نرخ تورم سالیانه خوراکیها و آشامیدنیها در دیماه ۵۲.۴ درصد است.
همچنین براساس جداول مراکز آمار، گوشت قرمز و گوشت ماکیان در دی ماه ۱.۹ درصد و گوشت قرمز و سفید و فرآوردههای آنها ۱.۵ درصد نسبت به آذرماه کاهش یافته است.
نرخ تورم میوه و خشکبار در دی ماه نسبت به آذرماه سه درصد افزایش قیمت داشت. قند، شکر و شیرینیها در این دوره ۰.۸ درصد، ماهیها و صدف داران و شیر، پنیر و تخم مرغ ۰.۸ درصد و روغنها و چربیها ۰.۲ درصد افزایش قیمت داشتند.
بیشترین تورم اقلام خوراکی در دی ماه ۱۳۹۸ مربوط به میوه و خشکبار بوده که نسبت به ماه قبل سه درصد افزایش قیمت داشته است.
مشروح نرخ تورم اقلام خوراکی مطابق جدول زیر است:
از نظر علم اقتصاد اشاره به افزایش سطح عمومی تولید پول، در آمدهای پولی یا قیمت است. تورم عموماً به معنی افزایش غیرمتناسب سطح عمومی قیمت در نظر گرفته میشود. تورم، روند فزاینده و نامنظم افزایش قیمتها در اقتصاد است. هر چند بر پایه نظریههای گوناگون، تعریفهای متفاوتی از تورم ارائه میشود، اما، تمامی آنها به روند فزآینده و نامنظم افزایش در قیمتها اشاره دارند.
زمانی که اقتصاددانان دربارهٔ تورم صحبت میکنند، به رشد سطح عمومی قیمتها اشاره دارند؛ تورم یعنی باید برای خرید کالاها و خدمات، پول بیشتری پرداخت شود