• ۱۵ آذر ۱۴۰۳
  • قطع شدن اینترنت و عواقب اقتصادی

    قطع شدن اینترنت و عواقب اقتصادی

    داستان اینترنت در رسانه‌های ایران بعد از قطع سراسری آن در چند هفته قبل، هر روز با سخنان پراکنده مسئولین، شایعات و سناریوهایی از اینترنت ملی داغ و داغ‌تر می‌شود. این مسئله هر روز ذهن‌ها را با سوالات متعدد از جمله اینکه آیا باید منتظر قطع اینترنت باشیم آشفته می‌کند؟؟

    بعد از وصل شدن اینترنت، معاون وزیر فناوری اطلاعات ایران، امیر ناظمی، اینترنت را با آب و هوا مقایسه کرد و آن را غیر قابل قطع خواند. ناظمی اطلاع داد که برای جلوگیری از عادی شدن قطع کردن اینترنت در ایران، لایحه‌ای را تنظیم کرده و به مجلس می‌برند که بیان می‌کند: قطع اینترنت و هر نرم‌افزاری که بیش از ۱۰ میلیون کاربر داشته باشد تنها با تصویب مجلس میسر خواهد بود.

    آذری جهرمی، وزیر ارتباطات، در گفت و گو با ایسنا اذعان داشت که درآمد شرکت پست ۴۰% کاهش یافته است. وی این مسئله را به منزله آسیب دیدن بخش عمده‌ای از کسب و کارها دانست.

    خسارات غیرقابل محاسبه در پی قطعی اینترنت

    نمایندگان فراکسیون زیست بوم نوآوری و فناوری مجلس، بی‌اعتمادی برندها به کار کردن در ایران را یکی از هزینه‌های قطعی اینترنت دانستند.

    سیده حمیده زرآبادی، سخنگوی این فراکسیون با بیان اینکه قطعی اینترنت خسارات غیر قابل محاسبه و غیر قابل جبرانی به دنبال داشت، افزود: به خاطر این قطعی خیلی‌ها نتوانستند که از پس تعهدات خود برآیند که موضوع خسارت‌های جبران ناپذیری به  همراه آورد.

    زرآبادی در ادامه صحبت‌ها به دو موضوع مهاجرت در بخش ICT بعد از این موضوع و خراب شدن وجهه کشور به دلیل مشکلاتی که بین اساتید و دانشجویان ایرانی و دانشگاه‌های خارجی اتفاق افتاد نیز اشاره کرد.

    شبکه ملی اطلاعات، نیاز حیاتی

    رییس سازمان پدافند غیرعامل از سخنان حجت‌الاسلام روحانی در صحن مجلس حمایت کرد و تقویت شبکه ملی اطلاعات را یک نیاز حیاتی برای کشور دانست. سردار جلالی از مجلس خواست که دولت را مکلف کند تا پایان سال ۹۹، شبکه ملی اطلاعات را در همه لایه‌ها تکمیل کند. وی به بررسی بودجه در این زمان خاص اشاره کرد و از نمایندگان خواست تا مباحث مربوط به شبکه ملی اطلاعات را جدی بگیرند.